Renovering och utbyggnad av intensivvårdsavdelningen på AniCura Regiondjursjukhuset Bagarmossen

I samband med att Regiondjursjukhuset i Bagarmossen renoverades 2006 byggdes och utrustades en separat intensivvårdsavdelning (IVA), ett projekt som Stiftelsen stöttat finansiellt. Här vårdas svårt sjuka och skadade djur som är i behov av noggrann övervakning, avancerad behandling och omvårdnad. På IVA finns avancerad medicinsk apparatur och personal tillgänglig dygnet runt. Utrustningen har dock succesivt slitits under åren och samtidigt har tekniken inom intensiv- och akutvård utvecklats mycket. Stiftelsen har därför avsatt medel till ny modern utrustning och en utbyggnad av avdelningens kapacitet. Ombyggnation kommer att ske under vintern 2016/2017. På intensivvårdsavdelningen behandlas årligen ca 3000 hundar och katter med ständig övervakning av deras tillstånd dygnet runt, ibland så ofta som minut för minut.